Kedves pályaválasztó diákok, tisztelt szülők!

Tudom, mennyire nehéz a „Merre, hogyan tovább?” - kérdésre megtalálni a legjobb választ. A Kaposvári SZC Dráva Völgye Technikum és Gimnázium igazgatójaként ajánlom figyelmükbe iskolánkat, képzéseinket, remélve, hogy segítségükre lesz a döntésben.

Intézményünkben mindenkor elsődleges célunk és feladatunk volt, hogy a társadalmi és gazdasági követelményeknek megfelelően, mindezekkel együtt változva biztosítsuk a fiatalok számára a színvonalas és modern ismereteket biztosító oktatást.

A középfokú szakképzés az elmúlt években jelentős változáson ment át, formájában és tartalmában egyaránt megújult. A szakképzés iránti igény, a szakmatanulás értéke felerősödött. A körülöttünk tapasztalható rohamos technológiai fejlődés, az ebből következő újabb és újabb igények megjelenése szükségszerűen tovább viszi ezt a folyamatot.

Iskolánk négy különböző ágazatban kínál továbbtanulási lehetőséget azoknak a 8. osztályos tanulóknak, akik olyan iskolát, illetve képzés keresnek, ami érettségire készít fel és ezzel együtt technikus szakmai végzettséget ad. Az elméleti és gyakorlati képzés tárgyi és szakmai feltételeit magas színvonalon biztosítjuk, a pályázati lehetőségeket és a szakmai kapcsolatainkat is ezek erősítésére fordítjuk

Továbbra is várjuk hatosztályos gimnáziumi osztályunkba a 6. osztályos tanulókat. A hatosztályos gimnázium célja elsődlegesen a továbbtanulásra való felkészítés.

A tanórák mellett számos lehetőséget kínálunk a csaknem ötszáz fős tanulóközösség számára. Különböző szakmai programok, külföldi és belföldi tanulmányutak és tanulmányi kirándulások, kultúrális és szabadidős rendezvények is támogatják, hogy a tanulók minél korszerűbb és piacképes ismereteket szerezhessenek.

Kérem, hogy amennyiben felkeltettük érdeklődésüket, keressenek bennünket, jöjjenek el a nyílt napunkra, olvassák el részletes tájékoztatóinkat a honlapunkon, vagy Facebook oldalunkon.

Bízom benne, hogy sikerült megnyerni tetszésüket, és minden kedves érdeklődő megtalálja az elképzeléseinek, egyéniségének megfelelő képzési formát a Dráva Völgyében.

Horváthné Madarász Zsuzsanna
igazgató